Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 17:30 στο αμφιθέατρο του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του παραρτήματος ΤΕΙ Σητείας.
Ο Δήμος Σητείας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ και την επιστημονική υποστήριξη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του παραρτήματος ΤΕΙ Σητείας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα:
«ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. ΝΕΩΤΕΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 17:30 στο αμφιθέατρο του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του παραρτήματος ΤΕΙ Σητείας.
Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων και τεχνικών στον έλεγχο της αυθεντικότητας του ελαιολάδου, οι τρόποι πιστοποίησης και καταγραφής των χαρακτηριστικών του, οι επιπτώσεις στην υγεία και η παρουσίαση καινοτόμων εφαρμογών επιχειρηματικότητας.
Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν:
- Ο κ. Φραγκιαδάκης Γιώργος, Δρ. Βιολογίας, Αν. Καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης
«Τεχνικές DNA στον έλεγχο αυθεντικότητας του ελαιολάδου» - Η Δρ. Μέλλιου Ελένη, Καθηγήτρια Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο τμήμα Φαρμακευτικής.
«Ισχυρισμός υγείας ελαιολάδου, τρόποι πιστοποίησης, καταγραφή των χαρακτηριστικών και της δυναμικότητας των ελληνικών ποικιλιών σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό». - Ο κ. Κυριτσάκης Απόστολος, Καθηγητής ΑΤΕΙ-Θ, Πρόεδρος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού στρες.
«Η ποιότητα του ελαιολάδου και ο λειτουργικός του ρόλος» - Ο Δρ. Μαγιάτης Προκόπιος, Καθηγητής Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο τμήμα Φαρμακευτικής.
«Βιοδραστικά συστατικά ελαιολάδου, νεώτερα πειραματικά και κλινικά δεδομένα για την προστασία της υγείας-τροποι βελτίωσης της ποιότητας σε σχέση με την υγεία» - Ο κ. Πιτένης Στυλιανός, Δ/ντης παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου της “ΑΦΟΙ Α. ΠΙΤΕΝΗ ΑΒΕΕ”, μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και αναγνωρισμένο μέλος της παγκόσμιας λέσχης αρχιμαγείρων.
«Επιχειρηματικότητα – έρευνα και καινοτομία».