Η ερευνητική ομάδα για τη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς του Πανεπιστημίου Πατρών στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη του βιολογικού τρόπου καλλιέργειας φυτικών προϊόντων» με επιστημονικό υπεύθυνο τον τ. Αναπληρωτή καθηγητή – ερευνητή κ. Κων. Αγγελόπουλο σε συνεργασία με την ερευνήτρια κ. Αθηνά Θεοδωρακοπούλου δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή συμβουλών βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς, με βάσει το πρότυπο της Αγροβιοδυναμικής διαχείρισης η οποία εφαρμόζεται στην καλλιέργεια της ελιάς αλλά παράλληλα επιδιώκει δράσεις ανάδειξης της ποιότητας των παραγόμενων ελαιολάδων των παραγωγών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τη συμμετοχή τους σε εθνικές και διεθνείς αξιολογήσεις δειγμάτων ελαιολάδων από έμπειρους γευσιγνώστες αλλά και δράσεις προώθησης των παραγόμενων ελαιολάδων στις διεθνείς αγορές.
Όπως γίνεται κάθε χρόνο έτσι και φέτος στάλθηκαν για αξιολόγηση δείγματα ελαιολάδου των πιο κάτω παραγωγών και έλαβαν βραβεία άριστης ποιότητας οι πιο κάτω παραγωγοί.
Μεταξύ των παραγωγών που συμμετείχαν φέτος ήταν:
Η κυρία Παναγιώτα Νικολούλια με το ελαιόλαδο Elegia από ποικιλία Κορωνέϊκη. Το κτήμα της κ. Νικολούλια βρίσκεται στην Καλλιθέα της ορεινής Ολυμπίας στο Νομό Ηλείας.
Το ανωτέρω ελαιόλαδο απέσπασε τρία διεθνή Βραβεία:
- Αργυρό βραβείο ποιότητας στο Διεθνή διαγωνισμό ATHENA International Olive Oil Competition 2016
- Αργυρό αριστείο ποιότητας στο Διεθνή διαγωνισμό London IOOC 2016, International Olive oil Competitio
- Χάλκινο βραβείο ποιότητας στο Διεθνή διαγωνισμό OLYMP Awards 2016 Τροφίμων και Ποτών