Τι είναι το καπνιστό ελαιόλαδο;
Καταρχάς, για τον Ευθύμη Χρηστάκη ήταν μια ιδέα που μετά την κατοχύρωση της και έπειτα από πολλά χρόνια πειραματικά έγινε μέθοδος… Καπνιστό είναι το ελαιόλαδο που έχει εκτεθεί σε καπνό ξύλων που σιγoκαίνε, προσδίδοντας του ένα άρωμα και μια γεύση που το απογειώνει και το κάνει από λάδι αγνό, στην τέλεια γευστική αμαρτία.. Γρήγορα αντιλαμβάνεσαι πως το κάπνισμα και η γεύση αυτή υπάρχει στο DNA μας από αιώνες πριν. Το ότι αυτό που έχουμε συνδυάσει με τον καπνό την φωτιά και το ψημένο φαγητό βρίσκεται σε μία συσκευασία με εντελώς φυτικό περιεχόμενο είναι επανάσταση.
Ποια η διαφορά του από τα άλλα ελαιόλαδα;
H διαφορά είναι στην Γεύση και το άρωμα (που δίνει υπεραξία) και στο πιο απλό πιάτο. Μια νερόβραστη πατάτα με μόλις 5ml Sin Oil γίνεται πιάτο άξιο λόγου. Ένα πιάτο καθημερινό, όπως μια σούπα ή μία σαλάτα, απογειώνεται δεχόμενο την τάση της γεύσης του καπνιστού ελαιολάδου. Κρατώντας όλα τα θρεπτικά του στοιχεία και την ποιότητα της αρχικής του προέλευσης δίνει, χωρίς κανένα χημικό πρόσθετο, στα πιάτα μας ότι τόσα χρόνια απουσίαζε.
Γιατί θεωρείται πρωτότυπη μέθοδος;
H πρωτοτυπία στην μέθοδο είναι το ψυχρό κάπνισμα σε θαλάμους ελεγχόμενης θερμοκρασίας που διατηρούν την ποιότητα, αλλά και τα θρεπτικά στοιχεία του ελαιολάδου αναλλοίωτα. Ένας δεύτερος λόγος είναι επίσης η οικονομία και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αφού η καύση δεν γίνεται με την κλασική μέθοδο και ο λέβητας του καυστήρα λειτουργεί αυτόνομα με μόνο ένα ηλιακό πάνελ.
Που στεγάζεται το project αυτό.
Η μονάδα μεταποίησης ελαιολάδου στεγάζεται σε έναν προσεγμένο χώρο με κατάλληλες προδιαγραφές και ένα μεγάλο επισκέψιμο εκθετήριο, αλλά και χώρο γευσιγνωσίας. Βρίσκεται στο Αγρίνιο και υποδέχεται ανθρώπους με ανήσυχους ουρανίσκους ή και απλή περιέργεια να δοκιμάσουν κάτι εντελώς πρωτότυπο.
Σκέψεις για εξέλιξη και προοπτική…
Αφού ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το προϊόν και το θεωρεί ως επανάσταση στον τρόπο προώθησης του ελληνικού ελαιολάδου και μετά την διάκριση του από έμπειρους σεφ και γευσιγνώστες, σκέψη του Ευθύμη και της ομάδας του είναι να προάγουν και άλλα ελληνικά προϊόντα όπως η ελιά μαριναρισμένη σε καπνιστό ελαιόλαδο και ποιος ξέρει μπορεί να δούμε το Dry Martini με άλλο μάτι!!!
It’s a sin not to be tasted…
Είναι αμαρτία να μην το δοκιμάσεις…
www.thesinoil.com – info@thesinoil.com
Πηγή: OliveOilNews.gr